De impact van….

 In Blog
De impact van Covid-19, of zoals wij het allemaal kennen als het “Coronavirus” is voor sommige gelukkig nog altijd een ver van mijn bed show. Voor andere is het zo dichtbij gekomen het angst, verdriet en verlies heeft veroorzaakt.

De afgelopen weken ben ik regelmatig in contact gekomen met nabestaanden waar dit virus mensen uit hun leven heeft weggehaald. De confrontatie met de pijn en het verdriet raakt mij zeer. Er zijn nabestaanden die meerdere mensen verliezen in hun omgeving, kinderen die één of beide ouders verliezen. Afscheid moeten nemen met een kleine groep mensen. Het moeten selecteren van mensen die wel aanwezig mogen zijn bij het afscheid. Partners die ook te maken kregen met het virus er niet bij konden/mochten zijn. Maar ook vrienden en bekenden moeten mededelen dat ze niet bij het definitieve afscheid mogen zijn.

Naar mijn persoonlijke mening weet je pas echt wat Covid-19 inhoudt als je er in je directe omgeving mee te maken hebt gekregen of nog krijgt. De mensen die besmet zijn geweest en die nog besmet raken zijn mensen zoals jij en ik. Dit virus zoekt je niet uit, dit virus kom je tegen. Al die mensen die de winkel hebben bezocht en met ons hun verhaal wilde delen, doen ons dit in ieder geval realiseren. Ik hoop, met heel mijn hart dat er geen “tweede golf” komt. Misschien wel tegen beter weten in, alle onderzoeken wijzen ons er op dat het gaat komen.

De impact van Covid-19 zal ons altijd blijven heugen en voor degene die het direct heeft geraakt zullen het voor altijd met zich meedragen.

Liefs Marie-Louise
Recommended Posts
0
Zilveren-ring-gouden-disc-initiaal-vingerafdruk-zirkonia-see-you-memoriall-mementoaanjoui