Uitgebreid assortiment
Binnen 8 werkdagen thuisbezorgd
Verzekerde verzending
Maatwerk mogelijk

Veelgestelde vragen

Wie zit er achter Memento aan jou webshop en gedenkwinkel?

Marie-Louise Jacobs-van Gansewinkel

Marie-Louise Jacobs-van GansewinkelIk ben Marie-Louise, 38 jaar, getrouwd met Roland en heb twee stoere binkies van 4 (Bodhi) en 6 (Luka) jaar.

Tijdens mijn zwangerschapverlof van Luka had ik het idee om een webshop te openen zodat mensen op een neutrale plek konden bekijken wat de mogelijkheden waren met betrekking tot de asbestemming van hun dierbare. Door mijn ervaring als uitvaartleidster wist ik hoe belangrijk het was dat je op een ongedwongen manier kon kijken wat er allemaal was en ook dat je kon zien wat iets kost.

Na de opening van de webshop kregen wij veelvuldig de vraag; ,,Mogen we soms even langs komen”? Ik stelde ons kantoor dan beschikbaar echter kwam ik er al snel achter dat het misschien verstandig was het toch op een andere manier te doen.

We besloten op 1 oktober 2016 onze “pop-up” store aan de Begijnenhofstraat 36 te openen. Als er niemand kwam was er geen man overboord en als mensen wel hun weg vonden dan konden altijd kijken om te blijven.

Het resultaat is inmiddels bekend. We zitten in oktober van dit jaar 4 jaar in de Hoogstraat een velen hebben hun weg al gevonden naar onze winkel.

We hebben een uniek concept; je kunt je kopen/oriënteren op onze website. We bieden openingstijden waardoor je ongedwongen kunt rondlopen en je kunt laten inspireren. We hebben gewone muziek op de achtergrond en onze inrichting is licht.

Uiteraard doe ik het niet allemaal alleen en heb ik een team achter me staan die mij helpen op alle gebieden.

Waarom moet ik verzendkosten betalen?

De reden hiervoor is heel eenvoudig.

Voor de verzending van onze producten kiezen wij voor een verzekerde vorm van verzending. Op deze manier zijn alle producten verzekerd en te traceren. Verder vinden wij het essentieel dat onze producten heelhuids aankomen op de plaats van bestemming.

Vaak heeft men het idee dat een webshop of winkel geen verzendkosten heeft, dit klopt helaas niet. Dit is de reden waarom wij een bijdrage vragen in de verzendkosten aan onze klanten. U betaalt niet het gehele bedrag aan verzendkosten, wij nemen ook een deel hiervan op ons.

Moeten we bij jullie een afspraak maken?

Afspraak

Een afspraak maken is bij ons zeker geen verplichting. Wij willen iedereen de ruimte geven om in hun eigen tempo een tastbare herinnering te vinden. Het laatste wat wij willen is dat je je verplicht voelt om te kopen. Het is uiteraard wel zo met openingstijden dat het druk kan zijn en dat je moet wachten voor je aan de beurt bent. Wanneer mensen onze winkel bezoeken zijn wij gemiddeld 15 tot 60 minuten bezig. Wanneer het om wat voor reden dan ook ongewenst is om te wachten adviseren wij u een afspraak te maken. Neem hiervoor contact met ons op via e-mail, Facebook of telefonisch.
info@mementoaanjou.nl; tel. 06.12.76.78.47

Hoe gaat het met de asverwerking?

Asverwerking online bestelling

De verwerking van de assen via een online bestelling werkt als volgt. Nadat je je bestelling hebt geplaatst nemen we z.s.m. contact met je op. We sturen je dan de instructies en daarbij ook de hoeveelheid assen die je naar ons mag opsturen.
De keuze of je dit aangetekend doet of via de reguliere post is geheel aan jou. We merken wel dat 80% van de mensen het aangetekend doet. Dit is uiteraard geen verplichting. Wanneer de assen bij ons zijn binnengekomen sturen we je z.s.m. een mailtje, appje of berichtje zodat je weet dat de assen van jouw dierbare veilig zijn aangekomen.
Wanneer we het door jouw gekozen sieraad/urn gaan vullen maken we voorafgaand, tijdens en na afronding van het vulproces een foto. Zo weet je dat jouw sieraad/urn gevuld is met de assen die jij hebt verstuurd.
Wanneer we het sieraad/urn gaan verzenden ontvang je in je mail (heel soms in de spam) een mail met een track en trace code zodat je weet wanneer jouw bestelling gaat aankomen.

Asverwerking bestelling in onze winkel

Wanneer je een bestelling in onze winkel plaatst kan het voorkomen dat we het door jouw gekozen sieraad of de (mini)-urn op voorraad hebben. Indien dit het geval is kunnen wij (wanneer de drukte in de winkel het toelaat) het voor je vullen en kan je het direct dragen/meenemen. Wanneer het sieraad of de urn besteld moet worden laten we je weten wanneer de verwachte levertijd is. Dit varieert tussen de enkele dagen tot maximaal 10 weken. Dit alles afhankelijk van de keuze en leverancier. Als het bij ons binnen is nemen we contact met je op, je kunt dan kiezen of je aanwezig wilt zijn bij het vullen, we maken dan een afspraak, of dat je het liever op komt halen als het klaar is.

Hoe gaat het met de verwerking van een vingerafdruk?

Wasafdruk

Een wasafdruk is de methode waar het een tiental jaar geleden mee is begonnen. Je hebt een doosje met een wasbolletje. Je maakt dit warm tussen je handpalmen zodat de was zacht is. Vervolgens wordt de vinger in de was gedrukt. De lijnen van de vingerafdruk staan dan in de was. Het mooie aan een was afdruk is dat hij als het ware driedimensionaal is. Als je hem aanraakt heeft hij ook de vorm van de vinger van jouw dierbare.
Ondanks dat het hiermee allemaal begonnen is zien we het gebruik hiervan zeer snel en sterk afnemen. Er zitten namelijk ook nadelen aan een wasafdruk. Bij te hoge temperaturen kan de was weer zacht worden waardoor de lijnen er uit kunnen gaan. Het advies dat dus vaak wordt gegeven is een wasafdruk in de koelkast te leggen. Daarnaast is het zo dat wanneer je was gebruikt voor een afdruk deze daarna weg is. Dit heet de zogenaamde verloren was-methode. Het is daarom altijd wel te adviseren om dan een matrijs van de wasafdruk te laten maken. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren heb je wel altijd nog een matrijs. De zijn bijna altijd van rubber dus daar kan ook niets mee gebeuren. We hebben bij deze wijze van verwerking dus altijd de afdruk nodig om het tot een sieraad te maken. Mocht je nu een sieraad hebben gekozen dat enkel en alleen voor digitale afdruk geschikt is kunnen wij deze omzetten naar een digitale afdruk. Je moet dan rekenen dat het ongeveer €30,- kost.

Digitale- of inktafdruk

Een digitale (een pdf, jpg, png of bmp bestand) afdruk of een inktafdruk is te verwerken in nieuwe sieraden maar ook in een eigen sieraad. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor de verwerking van deze afdrukken kun je het bestandje naar ons toe mailen, je kunt een foto maken van de afdruk op papier een deze naar ons toezenden of je brengt de afdruk naar de winkel. Met de afdruk gaat niets gebeuren en je krijgt deze dan ook altijd terug.

Hoe gaat het vullen met hars in zijn werk?

Harsafwerking

De assen verwerken wij eerst door ongeveer 1 theelepeltje door een tweetal zeefjes te halen. Omdat assen uit verschillende groottes bestaan zorgen we ervoor dat we dezelfde grootte deeltjes krijgen. Vervolgens gaan we de hars gereed maken. De hars is transparant en kan ook zo blijven, voor degene die het wensen hebben we nog 20 addiotionele kleuren naast de transparant hars.

In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat sieraden met een hardafwerking prima dagelijks gedragen kunnen worden. We willen er wel iedereen op wijzen dat er zich altijd iets kan voordoen waardoor een sieraad beschadigd raakt of nog erger, verloren kan raken of gestolen kan worden. Ook een gedenksieraad. Ons advies is om ten alle tijde wat assen te bewaren.

In deze video kun je zien hoe de verwerking in zijn werk gaat.

Kun je met sieraden met een harsverwerking altijd dragen?

Sieraden met harsafwerking

Zilveren zegelring asruimte RG052De sieraden met een asverwerking in hars kun je altijd dragen echter hebben wij een zeer dringend advies. Draag de sieraden niet tijdens het afwassen, douchen of zwemmen. Dit heeft te maken met de hars die aangetast kan worden door chemische producten die in dat water verwerkt zitten waardoor de hars kan verkleuren. Chloor en zeewater zijn sowieso uit den boze voor ieder sieraad.

We hebben inmiddels de ervaring dat mensen de sieraden eigenlijk niet af willen doen. Wij willen benadrukken dat dit dan echt op eigen risico is. Mocht er dan iets met het sieraad gebeuren valt dit dan ook niet onder de garantie.

Hoeveel inhoud moet de urn hebben voor mijn geliefde huisdier?

Meten is weten!

Om een goede indicatie te hebben van de minimale inhoud die de urn moet hebben voor uw geliefde huisdier hebben wij deze tabel.

tot 1 kilo 0.15 liter
tot 8 kilo 0.5 liter
tot 12 kilo 1.0 liter
tot 20 kilo 1.5 liter
tot 40 kilo 2.0 liter
tot 60 kilo 3.0 liter
> 60 kilo 4.0 liter+

Let op, deze tabel is een hulpmiddel. U moet er altijd rekening mee houden dat er marges zijn. Er kan altijd iets meer of minder assen overblijven van uw geliefde huisdier. Bij twijfel is het goed om te wachten tot u de assen in uw bezit heeft. U kunt dan precies navragen bij het crematorium hoeveel assen er zijn of zelf nameten.

Wat zijn de voordelen en nadelen van stalen sieraden vs. zilveren?

Sieraden van staal

stalen-vergulde-ring-blauw-agaat_tb-rg-agbStalen sieraden hebben vaak een strakke uitstraling. Staal heeft net als zilver voor- en nadelen. Een voordeel is dat staal zo sterk is dat het echt wel tegen een stootje kan. Als je met een zilveren ring ergens tegen aan tikt moet je niet gek staan te kijken dat er een deukje in je ring zit. Zilver is gewoon zacht t.o.v. staal.

Een ander voordeel van staal is dat het weinig zorg nodig heeft na aankoop. Je hoeft het eigenlijk niet regelmatig te poetsen. Vanuit zichzelf zal er ook geen verkleuring optreden.

Helaas heeft ook staal een nadeel, zeker bij een ring is dit belangrijk om te weten. Stalen ringen kunnen we namelijk niet vermaken. Je moet dan denken aan groter of kleiner maken. Mocht je afvallen of bijkomen dan heeft dat ook invloed op je handen. Een stalen ring kan dan niet aangepast worden helaas.

Sieraden van zilver

zilveren-smalle-ring-grote-open-ruimte-zettting-zirkonia-accent_sy-rws-003_sy-memorial-jewelry_memento-aan-jouDe sieraden die wij leveren in zilver zijn van de hoogste kwaliteit zoals wij dat in Nederland ook gewend zijn. Ze zijn ook voorzien van het 925 merk. De zilveren sieraden worden met grote zorg ontworpen en vervaardigd. Zilver heeft als voordeel dat het betaalbaarder is dan bijvoorbeeld goud.

De meeste zilveren sieraden die wij bieden zijn ook nog eens gerhodineerd. Dit betekent dat er een extra dun laagje rhodium over het betreffende sieraad is aangebracht. Deze laag heeft meerdere doelen; voorkomen dat het sieraad zwart wordt door invloeden van buiten (zilver heeft wel deze eigenschap). Geeft het sieraad meer glans en versterkt het sieraad. Deze extra laag zorgt echter niet ervoor dat er draagschade kan ontstaan. Bij zilver komt dit veel voor omdat dit een zacht metaal is. Applaudiseren met zilveren ringen die tegen elkaar komen is ook niet aan te raden, dit kunnen wij ook direct herkennen.

De keuze tussen zilver en staal

Of je nu kiest voor zilver of staal het is heel persoonlijk. Kijk goed naar wie je bent, hoe je sieraden draagt maar ook wat bij je past. Op die manier kun je de juiste keuze maken voor sieraad van zilver of staal.

Mag je bij het vullen aanwezig zijn?

Vullen van een urn.

keramische-urn-grijs-ruwe-zijde-gladde-zijde-zilverkleurig-hart_ku-017-set_funeral-products_132-133-134Bij het vullen van een urn van mens of dier is het bij ons toegestaan voor u als nabestaanden aanwezig te zijn bij het vulproces. We maken hiervoor een afspraak als de urn besteld moet worden. Mocht de urn op voorraad zijn en u heeft de assen meegebracht kunnen wij dit direct voor u in orde maken; mits de drukte in de winkel het toestaat. Gemiddelde duur vulproces: 20-40 minuten.

 

 

Vullen van een sieraad met harsafwerking.

Geelgoud-vergulde hanger met as en zirkonnia'sBij het vullen van sieraden met een harsafwerking mag u ook aanwezig zijn bij het vulproces. Bij de hars is het misschien nog wel het belangrijkste, zeker wanneer u kiest voor een gekleurde hars. Indien het sieraad voorradig is kunnen wij, net als bij de urn, het sieraad voor u vullen wanneer de drukte in de winkel het toelaat. Mocht dit direct mogelijk zijn kan dit op een later moment op dezelfde dag of op een ander moment. Hiervoor maken we dan een afspraak.

Door aanwezig te zijn kunt u precies aangeven of u bijvoorbeeld de kleur nog iets donkerder zou wensen of misschien wel lichter. Op deze manier weet u ook hoe het vulproces verloopt en weet u exact hoe de verwerking gaat. Het vulproces van sieraden met een harsafwerking bedraagt gemiddeld 30-45 minuten.

 

Vullen van een sieraad met sluitmechanisme.

zilveren-lichte-druppel-traan-ashanger-collier-achterzijde_ptd-002_funeral-products_treasure_3026Niet alle sieraden worden gesloten met een hars. Er zijn ook sieraden welke gesloten worden met een schroefmechanisme. Ook hierbij mag je gewoon aanwezig zijn. Indien het sieraad voorradig is kunnen wij dit direct voor je realiseren. Mocht het sieraad niet voorradig zijn en we moeten het bestellen zullen we contact opnemen om een afspraak te maken voor het vullen van het sieraad. De gemiddelde duur van het vulproces bedraagt 10 minuten

Wat zijn de levertijden?

Levertijden

De levertijden bij onze urnen en sieraden variëren zeer sterk. Wij proberen kort per merk weer te geven wat de gemiddelde levertijden zijn.

SeeYou

zilveren-hanger-hart-open-ruimte_sy-rl-004_seeyou-memorial-jewelry_6006Zilveren sieraden, 95% is binnen enkele dagen(2-4) leverbaar.
Gouden (9kt,14kt en 18kt) sieraden, 95% moet besteld worden levertijd bedraagt 4-6 weken
Vingerafruksieraden in zilver gemiddeld 10 dagen.
Memento aan jou is officieel dealer van See You Memorial Jewelry

 

 

Atlantis Memorials

geelgouden-vingerafdrukhanger-hart-vorm-glanzende-rand_fp-hf-105_funeral-products_754_memento-aan-jouZilveren sieraden, 95% is binnen enkele dagen(2-4) leverbaar.
Gouden (14kt en 18kt) sieraden bedraagt de levertijd 4-6 weken
Vingerafruksieraden in zilver gemiddeld 10 dagen.
Vingerafdruksieraden in goud 4-6 weken.
Memento aan jou is officieel dealer van Atlantis Memorials.

 

 

Love Urns – Treasure

butterfly-urn-wit-vlinder_fp-bf-003-set_funeral-products_16-17-18

De gemiddelde levertijd van dit merk bedraagt 14-21 dagen.
Er wordt hard aan gewerkt dit naar enkele dagen te brengen.
Een gedeelte van deze collectie kunnen wij echter uit voorraad leveren .
Memento aan jou is officieel dealer van Love Urns.

 

 

Tadblu

stalen-vergulde-ring-blauw-agaat_tb-rg-agb

Een groot gedeelte van deze sieraden kunnen wij uit voorraad leveren.
Indien dit niet het geval is bedraagt de levertijd gemiddeld enkele dagen tot 10 dagen maximaal.
Memento aan jou is officieel dealer van Tadblu.

 

 

Just Franky

gouden-bar-met-gravure-vingerafdruk_jf-bar-collier_justfranky-974-976-2-min

Deze 14kt gouden sieraden hebben een levertijd die ligt tussen de 3 dagen en 10 werkdagen.
Memento aan jou is officieel dealer van Just Franky.

 

 

 


Funeral Products urnen

keramische-urn-grijs-ruwe-zijde-gladde-zijde-zilverkleurig-hart_ku-017-set_funeral-products_132-133-134Urnen indien niet in onze winkel voorradig, gemiddeld 3 dagen.
Memento aan jou is officieel dealer van Funeral Products.

 

 

 

Geert Kunen

urn-tederheid-hart-met-waxine-zilver-mini-urn-geert-kunen_fp-ugk-001_funeral-products_358_memento-aan-jou

Wij hebben een 10 tal urnen van Geert Kunnen op voorraad staan in onze winkel.
Indien voorradig bij onze leverancier duurt het van enkele dagen tot maximaal 3 weken.
Aangepaste ontwerpen 3 weken.
Memento aan jou is officieel dealer van Geert Kunen.

 

 

Kroes Glasblazerij

onderweg-reliek-mini-urn_kroes-onderweg_kroes_565_memento-aan-jouDe relieken / urnen worden alleen in opdracht gemaakt.
Daarnaast worden deze alleen verkocht in de winkel, u kunt deze niet online bestellen.
De levertijd bedraagt 8-10 weken.
Memento aan jou is officieel dealer van Kroes Glasblazerij.

 

 

 

B&W Metalen urnen

waxinelichthouder-rond-mat-witDe gemiddelde levertijd van deze metalen urnen / fotolijsten bedraagt 14 dagen.
Memento aan jou is officieel dealer van B&W Metalen urnen.

 

 

 

 

Royolz

vingerafdruk-hanger-hart-rond_roy-fph-012_royolz_2762De levertijd van deze vingerafdruk sieraden bedragen gemiddeld 2-3 weken.
Een groot aantal voorbeelden van deze collectie kunt u bekijken in de winkel.
Memento aan jou is officieel dealer van Royolz.

 

 

 

Apart Keramiek

hartje-klein-apart-keramiek

De handgemaakt producten zijn op voorraad in onze winkel.
Bij speciale wensen of indien nodig meerdere examplaren worden deze op bestelling gemaakt. De gemiddelde levertijd zit op 6-8 weken.
Memento aan jou is officieel dealer van Apart Keramiek.

 

 

Willow Tree

beeldje-thank-you_27267_willow-tree_3747De beeldjes hebben ieder individueel vermeld staan of ze op voorraad zijn
Indien een beeldje niet voorradig is kunnen wij het meestal wel nog nabestellen de levertijd bedraagt dan gemiddeld 2-3 weken.
Memento aan jou is officieel dealer van Willow Tree by Susan Lordi.

 

 

 

Waxinelichthouders

waxinelichthouder-paars_slc-700508_3556_memento-aan-jou-minDe waxinelichthouders staan ieder individueel vermeld of ze op voorraad zijn.

 

 

 

Lief Dagboekje

lief-dagboekje-lieve-mama-voorzijde_ld-lieve-mama_4003Deze boekjes zijn normaal gesproken altijd op voorraad.
Ze kunnen dus uit voorraad geleverd worden.
Memento aan jou is officieel dealer van Lief Dagboekje.

 

 

 

Jewel Concepts

zilveren-bedel-vingerafdruk-jewel-concepts-vierkant-2-memDeze sieraden mogen wij alleen verkopen in onze winkel.
Een deel van de collectie kun je in onze winkel bekijken.
De gehele collectie kun je online bekijken bij Jewel Concepts.
De levertijd bedraagt gemiddeld 6 weken.

 

 

Be With Me

zilveren-collier-soul-zirkonia_bwm-n001sv-s001sv-zir_be-with-me_4052Van deze collectie hebben wij een 15 sieraden variërend van armband tot collier op voorraad liggen.
Deze sieraden kunnen wij ter plaatse vullen en dus uit voorraad leveren.
Alle andere sieraden zullen besteld worden. De gemiddelde levertijd bedraagt 4-6 weken.
Memento aan jou is de allereerst Nederlandse dealer van deze gedenksieraden Be With me

 

 

0