Onverwacht gesloten…

 In Blog

Afgelopen zaterdag hebben wij onze winkel rond 15.00 uur onverwacht moeten sluiten. Via onze social media kanalen hebben wij dit gecommuniceerd. We hebben vele lieve berichten en beterschapswensen ontvangen. Via dit blog willen wij graag uitleggen waarom wij onverwacht onze winkel moesten sluiten. Reden voor de sluiting was dat wij zaterdag vlak voor opening te horen kregen dat wij (mijn man, kinderen, mijn vader en ik) in contact waren geweest met iemand die positief getest was voor Covid-19. Ik was op dit moment zelf in de winkel en heb mijn collega gevraagd om mijn taken zaterdag over te nemen. In verband met Sinterklaasavond zouden wij al eerder sluiten zaterdag maar door onverwachte omstandigheden moest ook mijn collega de winkel vroeger verlaten. De reden om nog vroeger te moeten sluiten.

Wij zijn zelf heel voorzichtig, passen goed op, dragen mondkapje, wassen onze handen en houden afstand. Helaas kom je er (in ons geval) bij confrontatie met een besmet persoon achter dat je je soms nog altijd niet bewust van alles. Zo ook wij. We zitten nu sinds zaterdag in quarantaine met onze kinderen, mijn vader ook. Dit alles heeft uiteraard een zeer grote impact op het voeren van onze webshop en winkel maar ook op het voeren van onze uitvaartonderneming.

Sinds maart is voor ons onze wijze van werken geheel veranderd, in onze winkel maar ook bij het bespreken en uitvoeren van uitvaarten. Nooit had ik me kunnen voorstellen dat ik een uitvaart zou gaan bespreken via een beeldverbinding of had ik gedacht dat we schermen in onze winkel zouden hebben staan voor uw en onze gezondheid te beschermen. Maar het is zo, de realiteit waar we nu in moeten leven.

,,Zijn jullie gewoon geopend”?  deze vraag ontving ik vanochtend. Vooralsnog zijn wij gewoon woensdag tot en met zaterdag geopend tussen 12.30 uur en 17.00 uur. Natuurlijk kunnen de zaken van dag tot dag veranderen, dit zagen wij zaterdag al. Één telefoontje en je gezinsleven en bedrijf staat voor 10 dagen op de kop. Mijn man is ook zelfstandige dus dat maakt het allemaal niet even gemakkelijk. Waar je als zelfstandige natuurlijk bepaalde vrijheden hebt moet je nu 10 dagen wachten…..ik kan je zeggen het is best spannend, je maakt je ongerust over de mensen om je heen, je bent je bewust van alle klachten die je zou kunnen krijgen.

Ik hoop met heel mijn hart dat het allemaal goed gaat aflopen en niemand van ons dit virus heeft opgelopen. Ik wens de persoon die bij ons in de buurt is geweest beterschap toe en hoop dat hij snel weer opgeknapt is. Ik hou jullie via onze social media kanalen op de hoogte over de ontwikkelingen. Mocht je ons willen bezoeken mag je vooraf gerust even berichten of appen om te checken of winkel geopend is.

Liefs Marie-Louise
Recommended Posts
0
rws-013-rg-027-rg-046-rg026-vier-mem